Räystäslautojen maalaus onnistui henkilönostimella

Helsinkiläiset Hanna-Kaisa ja Petri Vaittinen maalasivat perheen kaksikerroksisen omakotitalon räystäslaudat Dinolift-henkilönostimen avulla.

Helsinkiläiset Hanna-Kaisa ja Petri Vaittinen maalasivat perheen kaksikerroksisen omakotitalon räystäslaudat Dinolift-henkilönostimen avulla.

"Meillä tuli tarve nostimelle talon räystäslautojen ja puukevennysten maalausta varten. Talo on muilta osin rapattu, joten maalaustarve oli maltillinen. Talo on kuitenkin kaksikerroksinen, joten räystäslaudat ovat korkealla. Tähän tarkoitukseen nostin oli välttämätön.

Pikavuokrauksen verkkosivuston ilme oli moderni ja sivut palvelivat maallikkoasiakastakin hyvin. Sivustolta sai hyvän käsityksen siitä, mitä on tarjolla ja kustannukset tulevat myös hyvin esiin. Itse asiassa päädyimme ottamaan yhteyttä Pikavuokraukseen juuri uskottavien verkkosivujen takia. 
Puhelimessa palvelu oli asiantuntevaa. Saatavilla olevat laitteet tulivat tietoon, samoin mahdolliset vuokrauksen aikataulut. Vuokrauksesta oli helppo sopia. 

Varaus ja vuokrauksen aikatauluista sopiminen sujui tosi näppärästi ja hyvällä tuurilla sopiva nostin oli saatavilla hyvin pikaisella aikataululla. Nostimen käyttö ei ollut liian vaativaa, vaan oli omakotitaloasujankin hallittavissa.

Ohjevideosta hyötyä nostimen käytössä

Nouto sujui mutkattomasti. Palvelu oli asiallista ja samalla sai myös opastuksen nostimen käyttöön. Kaikki ei kuitenkaan jäänyt kerralla mieleen, joten tutustuimme vielä kotona ohjevideoon. Video oli selkeä ja kertoi havainnollisesti käytön pääkohdat. Siitä oli paljonkin hyötyä.

Nostimen käyttäjinä olimme käytännössä maallikkoja. Aiempi kokemus satunnaisesta nostimen käytöstä oli jo vuosien takaa, jolloin nostimen toiminnallisuudet olivat vähäisemmät. Niistä ajoista myös turvallisuuteen on selvästi panostettu nostimien kehittämisessä.

Nostimen käyttö

Maalatessa liikuttelimme nostinta sivu kerrallaan koko talon ympäri, joten kokemus karttui ja käyttö sulavoitui siirtelyn myötä. Dino 120T oli käyttöön juuri sopiva ja 10 m nostokorkeus riitti hyvin. Räystäskorkeus on 7,5 m paikkeilla, mutta ulottuvampi nostin mahdollisti sen, että ihan joka kohdassa ei nostinta tarvinnut siirtää ja asemoida uudelleen. 

Maalaushomma jäi sen verran kesken, että yhdellä, talon pihan puoleisella sivulla olevalle, korotetulle räystäänlipalle nostin ei yltänyt. Jäimme pohtimaan nostinta, jossa olisi korkeampi nostokorkeus.

Ainut, mikä tulee kehitysajatuksena mieleen, on aukioloaikojen laajentaminen. Meille olisi sopinut parhaiten nouto lauantaina, sillä perjantaina oli työpäivän päätteeksi jo vähän kiire. Plussaa oli hyvä löydettävyys verkossa sekä selkeät verkkosivut tuoteselosteineen ja ohjevideoineen."

Hanna-Kaisa ja Petri Vaittinen